Almette

Zupa krem z selera

Czas przygotowania 40 min

Porcja dla 4 osób

David

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Składniki

Drukuj przepis

Przepis

  1. Seler obierz i pokrój na małe kawałki.
  2. Przełóż do garnka, wlej mleko tak by pokryło kawałki selera.
  3. Gotuj do miękkości.
  4. Odsącz i zmiksuj kawałki selera.
  5. Dolej ciepłego mleka tak by powstał gładki, jednolity krem.
  6. Przelej do rondelka i podgrzej.
  7. Dodaj masła, wymieszaj.
  8. Dopraw do smaku solą i białym pieprzem.
  9. Wlej krem do miski, przed podaniem dodaj łyżeczkę serkaAlmette z chrzanem, kilka kawałków wędzonego pstrąga, posiekane orzechy laskowe oraz szczypiorek.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: