Almette

Kanapki z pastą z czerwonej soczewicy i curry

Czas przygotowania 45 min

Porcja dla 4 osób

David

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Składniki

  • szklanka czerwonej soczewicy
  • łyżeczka curry w proszku
  • 1-2 łyżki serka Almette jogurtowy
  • sok z cytryny
  • kilka kromek chleba pszenno-żytniego
  • 2 łyżki prażonych pestek dyni
  • 2 łyżki pestek granatu
  • świeża kolendra
Drukuj przepis

Przepis

  1. Soczewicę opłucz i ugotuj w małej ilości wody do miękkości.
  2. Odsącz soczewicę i ugnieć widelcem.
  3. Dodaj serek Almette jogurtowy, curry, skrop sokiem z cytryny, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Posmaruj pastę na kanapkę, posyp pestkami granatu oraz prażonych pestek dyni.
  5. Udekoruj listkami kolendry.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: