„Dbam o zdrowie i staram się utrzymać dobrą formę – ćwicząc i jedząc to, co zdrowe”.

Sonia

ZOBACZ WIDEO

„Uwielbiam być blisko natury. Z wiekiem coraz bardziej. W życiu cenię proste przyjemności…”

Zofia

ZOBACZ WIDEO

„Muszę się przyznać, że nie toleruję w życiu niedoskonałości. A jak czegoś nie toleruję, to z tego rezygnuję”.

Ewa

ZOBACZ WIDEO

„To najcenniejsze chwile naszego życia. Mojego i mojej córki Ani. Uczę się bycia mamą każdego dnia”.

Magda

ZOBACZ WIDEO

„Dla mnie rower to sposób na życie. Lubię jeździć o każdej porze, na różnych nawierzchniach, w różnych warunkach”.

Bartek

ZOBACZ WIDEO

„Aśka jest mega. Właściwie nie ma takiej rzeczy, której bym u Aśki nie tolerował. A nawet gdyby... Wszystko udźwignę”.

Michał

ZOBACZ WIDEO

„Mój syn nie może usiedzieć w miejscu. Wszędzie go pełno. Ma tyle energii, że chyba zostanie piłkarzem”.

Piotr

ZOBACZ WIDEO

„Ze mną już tak jest, że zawsze musi być po mojemu”.

Darek

ZOBACZ WIDEO

„Osoby ze zdiagnozowaną nietolerancją laktozy nie muszą rezygnować z jedzenia nabiału”.

Ekspert, mgr inż. Monika Królak, dietetyk kliniczny

ZOBACZ WIDEO

BEZ LAKTOZY. SAMA PRZYJEMNOŚĆ

Przepyszny serek z najwyższej jakości polskiego mleka, pochodzącego z najczystszych rejonów Polski. „Prosty”, z naturalnych składników i bez zbędnych dodatków. Delikatny, lekki, puszysty, o kremowej konsystencji i świeżym zapachu - to 100% przyjemności, którą poczujesz wszystkimi zmysłami.

Dostępny w dwóch wariantach smakowych: śmietankowym i z ziołami. Almette bez Laktozy to idealny wybór dla osób, które nie tolerują laktozy. A do tego ma wspaniały smak!

W OPINII DIETETYKA

Nietolerancja laktozy, czyli cukru obecnego w mleku, to popularna nietolerancja pokarmowa. Uaktywnia się, gdy w organizmie występują niedobory laktazy – enzymu, który rozkłada laktozę. W Polsce, w zależności od danych, na nietolerancję laktozy cierpi 20-40% dorosłych.

Osoby dotknięte nietolerancją laktozy po jej spożyciu mogą odczuwać przykre dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Takie osoby powinny odpowiednio dostosować swoją dietę, eliminując z niej produkty, w których występuje laktoza.

Dobra wiadomość jest taka, że nie muszą wcale rezygnować z jedzenia nabiału, który jak wiadomo, ma wiele wartości odżywczych. Produkty bez laktozy są dla tych osób prawdziwym wybawieniem. W czasie ich produkcji do żywności, naturalnie zawierającej laktozę, dodaje się enzym laktazę, którego układ pokarmowy osób z nietolerancją laktozy sam nie potrafi wytworzyć. Dlatego zalecam moim pacjentom wybór produktów nabiałowych bez laktozy. Jak serek Almette bez Laktozy, który ma do tego wspaniały smak!

mgr inż. Monika Królak, dietetyk kliniczny

WIELE POWODÓW - BEZ LAKTOZY

BĄDŹ Z NAMI BLISKO, TAM GDZIE TEGO CHCESZ