Almette

Truskawkowe lody z Almette

Czas przygotowania 20 min

Porcja dla 2 osób

Asia

W końcu są - polskie, piękne, słodkie, pachnące - truskawki. Wcinamy je od razu, prosto z kobiałki, robimy kompot, ciasta. Truskawki mrozimy też na zimę. I właśnie z takich mrożonych truskawek powstają moje lody :)

Asia, blogerka kulinarna, pasjonatka sezonowej kuchni i zdrowego smacznego jedzenia.

Składniki

  • 2 kubki zamrożonych truskawek
  • 2 solidne łyżki serka Almette śmietankowy
  • 1 łyżka miodu
Drukuj przepis

Przepis

Zamrożone truskawki zimą przywracają wspomnienie lata. Z zamrożonych truskawek możemy też przygotować pyszne lody. Trochę to lody odwrócone, bo najpierw owoce mrozimy, a potem miksujemy i hop do miseczki. Serek Almette nadaje pięknej aksamitności i idealnie pasuje do truskawek. Zróbcie takie lody koniecznie 🙂

  1. Zamrożone truskawki umieszczamy w kielichu blendera.
  2. Dodajemy Almette i miód.
  3. Całość szybko i mocno miksujemy.
  4. Gotowe!

Do przygotowania takich „odwróconych lodów” świetne będą też maliny czy owoce leśne :)

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: