Drukuj przepis
            Przepis
            Zaskoczyłem Edith moimi grzankami z tweestem, którym smaku dodaję nie solą, ale anchois. Była zachwycona. Okazało się też, że podziela moją miłość do estragonu. Dlatego do naszego dania daliśmy go duuużo!
                            
                                                                        - Bób ugotuj: wrzuć na wrzącą osoloną wodę i od momentu ponownego wrzenia wody gotuj 4 - 5 min.
 
                                                                                                - Zahartuj w zimnej wodzie od razu po ugotowaniu. 
 
                                                                                                - Obierz ze skórki i odstaw. 
 
                                                                                                - Kromki chleba pokrój w kosteczkę. 
 
                                                                                                - Na patelni na oliwie z oliwek podsmaż fileciki anchois wraz z czosnkiem, aż anchois się rozpadną. 
 
                                                                                                - Dodaj kosteczki chleba i smaż aż będą chrupkie i złociste. Odstaw.
 
                                                                                                - Pomidory pokrój w ósemki. 
 
                                                                                                - Wyjmij pestki i zachowaj je do kolejnego etapu przepisu. 
 
                                                                                                - Kawałki pomidorów wymieszaj w misce z bobem, estragonem, grzankami i dopraw do smaku solą i pieprzem. 
 
                                                                                                - Serek Almette rozmieszaj. 
 
                                                                                                - Rozsmaruj łyżkę serka na talerzu i połóż na wierzch po łyżeczce pestek z pomidorów.  
 
                                                                                                - Dodaj resztę składników. 
 
                                                                                                - Serwuj od razu.