Almette

Vol au vent z musem z serka Almette śmietankowy z wędzonym łososiem, koperkiem i kawiorem Keta

Czas przygotowania 10 min

Porcja dla 4 osób

David

Elegancka i szybka przekąska na różne okazje

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Składniki

  • 12 szt „vol au vent” (gotowe spody wykonany z ciasta francuskiego upieczonego na kształt okrągłej, pustej w środku formy)
  • 1 serek Almette śmietankowy
  • 100-150 g wędzonego na zimno łososia
  • świeży koperek
  • 1 cytryna
  • pieprz czarny
  • łyżka kawioru Keta
Drukuj przepis

Przepis

  1. Wędzony filet z łososia pokrój w drobnej kosteczki.
  2. Drobno posiekaj koperek, zostaw kilka gałązek do dekoracji.
  3. W miseczce wymieszaj serek z łososiem i koperkiem.
  4. Zetrzyj trochę skórki z cytryny i skrop sokiem do smaku.
  5. Dopraw pieprzem.
  6. Włóż przygotowaną masę do rękawa cukierniczego i szprycuj środek vol au vent.
  7. Udekoruj koperkiem i kawiorem Keta.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: