Almette

Tortille z dodatkiem wędzonej papryki

Czas przygotowania 30 min

Porcja dla 2 osób

Asia

Do pudełka, do ręki, na talerz, na mały i duży głód – super pomysł na pyszny lunch, obiad czy przekąskę – tortilla z serkiem Almette!

Asia, blogerka kulinarna, pasjonatka sezonowej kuchni i zdrowego smacznego jedzenia.

Składniki

  • 2 duże tortille
  • 1 serek Almette śmietankowy
  • 1 łyżeczka wędzonej ostrej papryki
  • 1 awokado
  • 5 liści sałaty rzymskiej
  • 1 papryka czerwona
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 garść świeżej kolendry
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szczypta soli
Drukuj przepis

Przepis

Sprytnie zwinięte w rulon, pyszne tortille skrywają w sobie wiele dobra. Przede wszystkim jest to pyszny serek Almette, który otula swoim smakiem wszystkie warzywa. A warzyw w tortilli mamy wyjątkowo sporo. Sami spójrzcie!

  1. Serek Almette mieszamy z wędzoną papryką i oliwą z oliwek, odstawiamy.
  2. Awokado kroimy w plastry.
  3. Cebulę kroimy w cienkie piórka.
  4. Z papryki usuwamy pestki i również kroimy ją w paski.
  5. Każdą tortillę smarujemy serkiem.
  6. Układamy warstwowo liście rzymskiej sałaty, paprykę czerwoną, awokado, cebulę i dodajemy świeżą kolendrę.
  7. Całość doprawiamy solą i polewamy oliwą z oliwek.
  8. Zawijamy i jemy :)

Tortille można sprytnie zapakować w papier śniadaniowym i ukryć w koszu piknikowym lub lunchboxie ☺

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: