Almette

0% buffered00:00Current time00:48

Tiramisu z puszystym serkiem Almette jogurtowym, savoiardi i, gorzką czekoladą

Czas przygotowania 60 min

Porcja dla 2 osób

David

Nie ma jak pyszne puszyste i leciutkie tiramisu na koniec obiadu. Wypróbuj przepis!

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Składniki

  • 1 puszysty serek Almette jogurtowy
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 6 savoiardi (ciasteczka biszkoptowe do tiramisu)
  • 1 espresso
  • 2 łyżki likieru Marsala lub Amaretto
  • 2 łyżki kakao
  • 50 gorzkiej czekolady 70%
Drukuj przepis

Przepis

  1. Wymieszaj espresso z ulubionym likierem.
  2. Śmietankę 30% ubij z cukrem pudrem, aż zacznie gęstnieć.
  3. Dodaj puszysty serek Almette jogurtowy i delikatnie wymieszaj.
  4. Przełóż masę do rękawa cukierniczego.
  5. Namaczaj krótko savoiardi w kawie z likierem z obu stron.
  6. Przełóż savoiardi do filiżanek.
  7. Przykryj grubą warstwą kremu.
  8. Odstaw do lodówki na 45 minut.
  9. Po tym czasie posyp kakao oraz startą gorzką czekoladą.
  10. Bon app!

W wersji bezalkoholowej użyj samej kawy lub zamień kawę i alkohol na sok z ananasa, grejpfruta, ekstrakt migdałowy.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz:

Niniejsza strona korzysta z plików cookies

„Hochland Polska” Sp. z o.o. z siedzibą w Kaźmierzu (ul. Okrężna 2, 64-530 Kaźmierz) przy pomocy niniejszego serwisu przetwarza Twoje dane osobowe, co odbywa się m.in. przy użyciu plików cookies.

Niektóre z plików cookies są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisu i w związku z tym nie możesz z nich zrezygnować. Jeśli się zgodzisz, zastosujemy pliki cookies również w celu poprawy komfortu korzystania z serwisu, prowadzenia statystyk i w celu śledzenia Twojej aktywności dla potrzeb marketingowych. Twoja zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać, zmieniając ustawienia przeglądarki. Wycofanie zgody pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

Aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych i plikach cookie, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.

ZGADZAM SIĘ NA WSZYSTKO
WIĘCEJ INFORMACJI I OPCJE
TYLKO NIEZBĘDNE PLIKI COOKIES