Almette

Tiramisu z malinami i Almette

Czas przygotowania 30 min

Porcja dla 4 osób

Asia

Warto przełamać smak klasycznego Tiramisu owocami. Mogą to być maliny, jagody czy wiśnie. Spróbujcie tak zrobić, będzie pysznie. Almette w tym przepisie to rozkosz – mus, pianka, a całość pięknie połączona z kruchymi biszkoptami.

Asia, blogerka kulinarna, pasjonatka sezonowej kuchni i zdrowego smacznego jedzenia.

Składniki

  • 200 g biszkoptów
  • 200 ml czarnej kawy
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 2 opakowania serka Almette śmietankowy
  • garść świeżych malin
Drukuj przepis

Przepis

Tiramisu w tej wersji to niezawodny sposób na szybki i pyszny deser. Kiedy więc wpadną do Was niespodziewani goście, wystarczy chwila i szybki deser będzie gotowy.

  1. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy serki Almette, miksujemy na gładką masę.
  2. Biszkopty moczymy w kawie i układamy na dnie każdego słoika (lub innego naczynia).
  3. Na biszkopty nakładamy po dwie łyżki masy serkowej. Przekładamy to warstwą namoczonych w kawie biszkoptów – całość układamy warstwami.
  4. Kończymy warstwą serkową. Dodajemy świeże maliny.

Tiramisu możemy przygotować w również w dużym naczyniu, jednak w mniejszych słoikach, nawet kieliszkach czy szklankach całość wygląda uroczo.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: