Czas przygotowania 45 min
Porcja dla 4 osób
Idealnie ugotowany pęczak skąpany w pysznym, zielonym sosie to pyszność. Sami sprawdźcie!
Na pęczak pomysłów mam mnóstwo. I na zimno i na ciepło. I jako dodatek i jako samodzielna sałatka czy danie. Jest tak uniwersalny, że piękniej i smaczniej być nie może. Dziś pora na pęczak skąpany w najlepszy sosie na świecie. Zapamiętajcie przepis na salsę verde, bo może się Wam przydać nie raz ☺
Tak przygotowany pęczak świetnie smakuje na ciepło i na zimno.
Możecie spakować go do pudełka i zabrać ze sobą do szkoły i pracy.
Do takiego pęczaku możecie dodać garść ulubionych ziół czy też inne dodatki np. kilka suszonych pomidorów.
Możecie przygotować więcej salsy verde, przelać ją do słoika i przechowywać ok tygodnia w lodówce.