Almette

Pasta z wędzonego pstrąga i serka z chrzanem, podana z grzankami

Czas przygotowania 10 min

Porcja dla 4 osób

David

To jest danie z gatunku "zwykłe-niezwykłe": dwa wyjątkowe składniki + dużo miłości

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Składniki

  • 2 wędzone pstrągi
  • 4 łyżki serka Almette z chrzanem
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • grzanki
Drukuj przepis

Przepis

„Bardzo cenię takie jedzenie, domowe, z dobrych składników, przygotowywane z sercem i miłością” – powiedziała Natalia, z którą razem przyrządziliśmy tę pastę. Do niej grzanki z chleba z masełkiem. Pycha!
  1. Oddziel mięso pstrąga od skóry i ości.
  2. Rozgnieć je delikatnie widelcem.
  3. Jeszcze raz sprawdź, czy nie pozostały jakieś ości.
  4. Zetrzyj skórkę z cytryny.
  5. Wymieszaj pstrąga z łyżką oliwy, serkiem, posiekanym koperkiem i szczypiorkiem.
  6. Dodaj skórkę z cytryny.
  7. Pokrop sokiem z cytryny do smaku.
  8. Dopraw solą i pieprzem.
  9. Serwuj z grzankami.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: