Almette

Burger z serkiem Almette z ogórkiem

Czas przygotowania 25 min

Porcja dla 2 osób

David

Dobry klasyczny burger z pysznym serkiem Almette to sukces gwarantowany w kuchni!

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Składniki

  • 1 serek Almette z ogórkiem i ziołami
  • 2 bułeczki do burgerów (domowe lub kupne)
  • 2 kotlety mielone wołowe do burgerów
  • 2 liście sałaty
  • 1 pomidor
  • sól
  • pieprz
Drukuj przepis

Przepis

  1. Pomidora pokrój w plastry.
  2. Doprawione kotlety podsmaż na patelni na złoty kolor z obu stron.
  3. Na tej samej patelni w trakcie smażenia kotletów podsmaż połówki bułek od wewnętrznej strony również na złoty kolor. Zdejmij bułki z patelni i posmaruj je cienką warstwą serka Almette z ogórkiem, a następnie ułóż na nich warstwowo: liście sałaty, usmażony kotlet oraz plastry pomidora.
  4. Przykryj drugą połówkę i serwuj od razu.

Podsmaż kotlety parę minut z obu stron tak, aby zachować soczystość mięsa.

Jeśli wolisz opcję burgera wege zamień mięso na grzyby portobello. W smaku i konsystencji będą świetnym zamiennikiem mięsa.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: