Almette

Burger z mięsa wołowego z serkiem Almette ze szpinakiem i czosnkiem

Czas przygotowania 30 min

Porcja dla 2 osób

David

To, co mi się podoba w Malwinie, to jej trzeźwa ocena sytuacji. Ona wie, że dzieci mają swoje “etapy” i nic na siłę.

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Almette dołącza do Bakusiowej Rodziny. Jest pysznie!
Almette dołącza do Bakusiowej Rodziny. Jest pysznie!

Na szczęście jest coraz więcej osób, które wiedzą, że to co jemy i w jaki sposób jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie. Takie podejście jeszcze kilka lat temu było i dla Malwiny totalnie obce, ale z wiekiem, doświadczeniem i przede wszystkim po urodzeniu Matiego jej podejście do jedzenia się zmieniło… bo Malwina, to fajna dziewczyna! (Rym!)

Gdybyście mogli zobaczyć oblizującego się Matiego, zajadającego dania z Almette z rzodkiewkami i ze szpinakiem i czosnkiem! mielibyście uśmiechy od ucha do ucha (znowu zaszalała mi wyobraźnia:-)
Wszystko Malwinie i Matiemu tak smakowało, że niestety (albo stety!) nie jestem w stanie wyłonić zwycięzcy smaku. Almette z rzodkiewkami i Almette z ze szpinakiem i czosnkiem, REMIS!

Składniki

Almette ze szpinakiem i czosnkiem
  • 4 bułeczki do burgerów
  • 200 g mięsa wołowego na burgery
  • 2 łyżki serka Almette ze szpinakiem i czosnkiem
  • kilka liście szpinaku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz do smaku
Drukuj przepis

Przepis

  1. Cebulę pokrój na cienkie półplasterki i duś na wolnym ogniu na maśle klarowanym aż będzie złocista i miękka.
  2. Dopraw mięso solą i pieprzem.
  3. Uformuj 4 małe kotleciki i podsmaż je na maśle klarowanym.
  4. Przekrój na pół bułeczki i opiecz na grillu.
  5. Dwie połówki bułek posmaruj serkiem Almette ze szpinakiem i czosnkiem.
  6. Ułóż warstwowo: liście szpinaku, mięso i cebulę. Przykryj drugą połowy bułki. Serwuj od razu!

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: