Almette

Pancakes białkowe Mistrzyni z pusztystym Almette śmietankowy bez laktozy

Czas przygotowania 15 min

Porcja dla 2 osób

David

Wystarczy wszystkie składniki zmiksować i ciasto na pancakes gotowe. W dobie gdy każdy jest zajęty i gdzieś pędzi to prawdziwy game changer!

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Składniki

  • 1 banan
  • Pół szklanki płatków owsianych
  • 1 jajko
  • Szczypta soli
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 20 g masła
  • 2 łyżki puszystego serka Almette śmietankowego bez laktozy
  • Łyżka miodu
  • Garść malin
  • Garść borówek
  • Listki mięty do dekoracji
Drukuj przepis

Przepis

  1. W blenderze zmiksuj banana z płatkami, jogurtem, solą i jajkiem na gładką masę.
  2. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i usmaż placuszki z obu stron na złoty kolor.
  3. Maliny zmiksuj na gładki mus z miodem.
  4. Gotowe pancakes przełóż na talerz, dodaj dwie duże łyżki serka Almette śmietankowego bez laktozy i polej musem malinowym.
  5. Udekoruj listkami mięty i borówkami.

Zamiast kilku mniejszych pancakes usmaż jeden większy, zaoszczędzisz czas :)

Możesz ułożyć kilka świeżych borówek lub malin do ciasta na etapie smażenie pancakes jak jeszcze nie są odwrócone.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: