Almette

Mus z wędzonego łososia i serka Almette z rzodkiewkami

Czas przygotowania 15 min

Porcja dla 2 osób

David

Sukces treningu w 80% leży w zbilansowanej diecie. Jest ona istotnym kluczem do sukcesu.

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Jakie fit-przekąski z Almette przygotowałem dla fit-Marty?
Jakie fit-przekąski z Almette przygotowałem dla fit-Marty?

Dowiedziałem się od Marty, że przed ćwiczeniami lepiej zjeść coś lekkiego – coś, co nie obciąży żołądka, ale da nam siłę. I tu przyszedł moment, kiedy ja mogłem pochwalić się wiedzą i przygotowałem dla Marty “fit-posiłki” (są fit i dają wystarczająco dużo siłki, czyli fitsiłki).

Oczywiste jest, że jakość jedzenia ma wpływ na kondycję ciała. Dla Marty zdrowa dieta jest bardzo ważna, niezależnie od tego, czy się ćwiczy intensywnie czy okazjonalnie. Powinniśmy patrzeć na to co jemy, jeść zbilansowane posiłki, ponieważ to jest ważne dla naszego zdrowia.

Składniki

Almette z rzodkiewkami
  • 100 g chudego twarogu
  • pół opakowania serka Almette z rzodkiewkami
  • kilka kropel soku z cytryny (do smaku) oraz łyżeczka startej skórki z cytryny
  • czarny pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • 60 g wędzonego łososia
  • 4 kromki razowego chleba
Drukuj przepis

Przepis

  1. Filet z łososia wędzonego pokrój na małe kosteczki.
  2. W misce rozgnieć widelcem twaróg, dodaj serek Almette z rzodkiewkami, kawałki wędzonego łososia, koperek, sok i skórkę z cytryny oraz łyżkę oliwy z oliwek.
  3. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  4. Pastę serwujemy na kromkach razowego chleba.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: