Almette

Kanapka z serkiem Almette z chrzanem i wędzoną słoniną

Czas przygotowania 5 min

Porcja dla 2 osób

David

chrzanowy posmak serka idealnie przełamuje smak wędzonej słoniny, a ogórek kiszony pięknie zamyka całość, tworząc danie w typowym góralskim stylu.

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Składniki

  • 4 kromki pieczywa na zakwasie
  • 1 puszysty serek Almette z chrzanem
  • 8 plastrów wędzonej słoniny cienko pokrojonej
  • 4 plasterki ogórka kiszonego
Drukuj przepis

Przepis

Posmaruj kromki pieczywa warstwą serka Almette z chrzanem. Ułóż po dwa cienkie plastry słoniny na każdej kanapce. Dodaj po jednym plastrze ogórka kiszonego na każdej kanapce. Zajadaj od razu.

Włóż wędzoną słoninę do zamrażalnika 15 minut przed krojeniem. Ułatwi Ci to pokrojenie jej na delikatne cienkie plastry.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: