Czas przygotowania 15 min
Porcja dla 2 osób
Nawet szybkie śniadanie może smakować bajecznie. Wystarczy bajgiel posypany makiem połączyć ze śliwką otuloną plastrami aromatycznej szynki. Całość idealnie skomponuje się z serkiem śmietankowym i świeżym tymiankiem.
Jeśli nie mamy czasu na przygotowanie bajecznego śniadania, a smak z tą myślą nie współgra, idealnym rozwiązaniem będzie przygotowanie bajgla z serkiem i charakternymi dodatkami. Bajgiel z dziurką oprószony makiem jest niecodzienny. A całości charakteru dodaje wędzona śliwka, szynka i pyszny serek.
Przygotowanie takiego bajgla to chwila – ku radości mojej i całej rodziny.
Bajgiel posmarowany serkiem Almette śmietankowym równie świetnie smakuje z chipsem z szynki. Jeśli macie ochotę na taką wersję bajgla, podsmażcie chwilę szynkę na dobrze rozgrzanej patelni.