wypróbuj przepis na puszyste i delikatnie podsmażone tosty francuskie z bananami i syropem klonowym! Staną się szybko Twoją ulubioną propozycją na niedzielne późne śniadanie.
Chałkę pokrój na grube plastry, ok. 3 cm grubości. Jajka ubij i wymieszaj z napojem owsianym. Banana obierz i pokrój w poprzek na 4 części, a następnie każdą z nich przekrój wzdłuż. Na rozgrzanej patelni, na 20 g masła, podsmaż połówki banana od płaskiej strony na złoty kolor. Zdejmij banany z patelni, dodaj na patelnię 20 g masła i połóż namoczone w mleku i jajku kromki chałki. Usmaż je na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Przełóż kromki na talerz, dodaj dużą łyżkę puszystego serka Almette, ułóż podsmażone banany, posyp cynamonem i całość polej syropem klonowym. Posyp płatkami kokosowymi i borówkami. Udekoruj listkami melisy.