1 serek Almette z pomidorami dojrzewającymi w słońcu
kilka listków świeżej rukoli
1 łyżka prażonych orzeszków pinii
oliwa z oliwek
kilka listków świeżej bazylii
sól
pieprz
Drukuj przepis
Przepis
Bakłażan pokrój w podłużne cienkie paski.
Grilluj je na patelni grillowej lub zwykłej na oliwie.
Dopraw do smaku solą.
Odstaw do ostygnięcia.
Posmaruj grillowane plastry bakłażana serkiem Almette z pomidorami, ułóż kilka listków rukoli oraz świeżej bazylii.
Zwiń w ruloniki.
Ułóż na talerzu, posyp orzeszkami pinii i udekoruj listkami bazylii.
Przed grillowaniem posól paski bakłażana i odstaw na 30 min, tak aby wypuściły wodę. Odsącz je na papierowym ręczniku i grilluj. W ten sposób pozbędziesz się gorzkiego smaku bakłażana.
Zamiast bakłażana polecam również grillowaną cukinię.
Przed grillowaniem posól paski bakłażana i odstaw na 30 min, tak aby wypuściły wodę. Odsącz je na papierowym ręczniku i grilluj. W ten sposób pozbędziesz się gorzkiego smaku bakłażana.
Zamiast bakłażana polecam również grillowaną cukinię.