Do tego przepisu zamiast klasycznego pieczywa wybrałem chałkę którą delikatnie obsmażam na maśle na złoty kolor ze wszystkich stron.
David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.
Składniki
4 kromki chałki
łyżka masła
1 serek Almette z ziołami
1 filet wędzonego łososia
świeży koperek
1 cytryna pokrojona w ćwiartki
Drukuj przepis
Przepis
Chałkę pokrój na prostokątne kromki odcinając skórki.
Następnie podsmaż kromki na maśle na złoty kolor ze wszystkich stron.
Odstaw do ostygnięcia.
Filet z łososia pokrój na małe plasterki.
Posmaruj grzanki na zmianę serkiem i dodaj kawałki łososia.
Dekoruj świeżym koperkiem i serwuj z ćwiartkami cytryny.
Chałka obsmażona na maśle dodaje soczystość do kanapki a delikatnie wyczuwalny słodki smaki chałki idealnie się łączy z wędzonym łososiem i serkiem z ziołami.
Nie zapomnij wcisnąć trochę soku z cytryny na łososia, aby nadać mu trochę kwasowości!
Chałka obsmażona na maśle dodaje soczystość do kanapki a delikatnie wyczuwalny słodki smaki chałki idealnie się łączy z wędzonym łososiem i serkiem z ziołami.
Nie zapomnij wcisnąć trochę soku z cytryny na łososia, aby nadać mu trochę kwasowości!