Almette

Kanapka z serkiem Almette z ziołami i wędzonym łososiem

Czas przygotowania 20 min

Porcja dla 2 osób

David

Do tego przepisu zamiast klasycznego pieczywa wybrałem chałkę którą delikatnie obsmażam na maśle na złoty kolor ze wszystkich stron.

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Składniki

  • 4 kromki chałki
  • łyżka masła
  • 1 serek Almette z ziołami
  • 1 filet wędzonego łososia
  • świeży koperek
  • 1 cytryna pokrojona w ćwiartki
Drukuj przepis

Przepis

  1. Chałkę pokrój na prostokątne kromki odcinając skórki.
  2. Następnie podsmaż kromki na maśle na złoty kolor ze wszystkich stron.
  3. Odstaw do ostygnięcia.
  4. Filet z łososia pokrój na małe plasterki.
  5. Posmaruj grzanki na zmianę serkiem i dodaj kawałki łososia.
  6. Dekoruj świeżym koperkiem i serwuj z ćwiartkami cytryny.

Chałka obsmażona na maśle dodaje soczystość do kanapki a delikatnie wyczuwalny słodki smaki chałki idealnie się łączy z wędzonym łososiem i serkiem z ziołami.

Nie zapomnij wcisnąć trochę soku z cytryny na łososia, aby nadać mu trochę kwasowości!

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: