Almette

Guacamole z serkiem Almette z pomidorami

Czas przygotowania 10 min

Porcja dla 2 osób

David

Guacamole jest zawsze dobrą opcję na przystawkę. Wypróbuj wersję z serkiem Almette z pomidorami :)

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Składniki

Almette z pomidorami dojrzewającymi w słońcu
  • 1 serek Almette z pomidorami
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 limonka
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • świeża kolendra
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
Drukuj przepis

Przepis

  1. Awokado obierz, wyjmij pestkę, a miąższ rozgnieć widelcem.
  2. Dodaj łyżkę serka Almette z pomidorami, sok z limonki i wymieszaj, dopraw solą do smaku.
  3. Posiekaj drobno czerwoną cebulę. Pomidorki przekrój na pół.
  4. Guacamole podaj z pomidorkami, posiekaną cebulą oraz świeżą kolendrą.

Wybieraj awokado z odmiany „hass”, charakteryzuje się ciemną grubą skórą.

Żeby sprawdzić, czy awokado jest dojrzałe wystarczy nacisnąć na ogonek, powinien łatwo wbić się w miąższ.

Zamiast cebuli możesz użyć szczypiorku lub dymki, są łagodniejsze w smaku.

Guacamole serwuj z nachosami, tortillą lub jako dip z surowymi warzywami.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: